miércoles, 4 de julio de 2012

Ctiba, obras y reformas en Mallorca. Ctiba realiza presupuestos ajustados para la ejecución de obras y reformas en Mallorca.


El Govern balear és el que menys obres ha licitat enguany

Ha posat damunt la taula projectes per valor de 449.000€ durant els primers cinc mesos. El País Basc ha obert a concurs 329 milions i Madrid altres 234 milions


Imatge d' arxiu de les obres de millora dels accessos a la via de cintura.Foto:J.M.

El Govern de les Illes Balears ha licitat enguany, entre el gener i el maig, obres per valor de 449.000 euros, segons un estudi de l’observatori de la construcció Seopan. Aquesta xifra situa l’Executiu balear a la coa de tots els governs autonòmics en licitació d’obra.

De fet, el Govern balear ha licitat manco d’un terç del que ho ha fet el d’Astúries, el penúltim de la llista, i devers el 10% del que ha decidit gastar-se la ciutat autònoma de Melilla. En total, el compromís de despesa de l’Executiu és de manco d’un 0,05% dels 1.073 milions d’euros que han licitat les administracions autonòmiques.

El rànquing el lidera el Govern basc, que ha compromès 329 milions d’euros, seguit del de Madrid, amb 234 milions. La Junta d’Andalusia és en tercer lloc amb 137 milions i Catalunya, en quart, amb 101 milions d’euros. Per davant de Balears hi ha Astúries, amb 1,6 milions, i Ceuta, amb 3,2 milions d’euros.

L’informe també deixa clar que el Govern ha licitat en aquests cinc primers mesos de l’any un 98,8% menys del mateix període de l’any passat. Llavors va licitar obres per valor de 36 milions d’euros fins al mes de maig inclòs.

Això el converteix, de nou, en l’Executiu autonòmic que més ha baixat la xifra de licitació respecte del 2011. La mitjana autonòmica és d’una baixada del 42%.

Total de licitació



Amb tot, el Govern no és l’única administració que licita obres a les Illes Balears: també ho fan els ajuntaments, els consells i l’Estat. I això salva la xifra. Si es compta el total de licitació pública feta a les Illes Balears entre el gener i el maig d’enguany, s’obtenen 22,8 milions d’euros, que situen l’Arxipèlag al cinquè lloc començant per la coa i no al final de tot.


Fuente de la notícia: http://www.ctiba.net/index.php/es/category/obras-e-instalaciones/78/

No hay comentarios:

Publicar un comentario